دوشنبه 11 خرداد 1405 - Mon 01 Jun 2026
  • جشن قهرمانی آرسنال با حضور جمعیتی عظیم / عکس

  • شانس پرسپولیس برای آسیا چقدر است + عکس

  • کریس مورفی: تنگه هرمز بسته خواهد ماند

  • بیانیه نمایندگان مجلس

  • ساعت دیدار تدارکاتی تیم ملی فوتبال ایران و مالی

  • تداوم جنایات در لبنان برای ایران قابل تحمل نیست

  • اسکورت ایر فورس وان توسط بمب‌افکن‌های هسته‌ای / فیلم

  • جزئیات آخرین پیشنهاد ارسالی آمریکا به ایران

  • دست یابی هکرهای ایرانی به حساب اینستاگرام جان اف. بنتیوگنا

  • هدف ما اتصال مستقیم «خانه به بازار» است

  • جشن تولد اسطوره فوتبال ایران در لس آنجلس /فیلم

  • عبور ۱۵ فروند کشتی با مجوز س‍‍پاه از تنگه هرمز

  • مناظر شگفت‌انگیز از پارک ملی یلواستون / عکس

  • ۴۰۰ سهمیه حج ایران چطور سوخت؟

  • انهدام شبکه بزرگ قاچاق سوخت در اصفهان+ فیلم

  • طوفان و دیواری از گرد و خاک هاربین چین / فیلم

  • اطلاعی درباره توقیف نفتکش توسط فرانسه نداریم

  • حادثه تیراندازی در دانشگاه علوم پزشکی قزوین

  • تروریست‌های موساد به جان هم افتادند

  • شانس پرسپولیس برای آسیا چقدر است؟

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 377467
    تاریخ انتشار: 08/مرداد/1403 - 23:20

    پیام تهدید آمیز سایپا برای بازار خودرو/ اخراج متقاضیان خودروهای ارزان قیمت از بازار؟

    اطلاعات منتشر شده سایپا در کدال مربوط به تیر 1403 از افت تولید خانواده X200 حکایت دارد.

    پیام تهدید آمیز سایپا برای بازار خودرو/ اخراج متقاضیان خودروهای ارزان قیمت از بازار؟

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از اقتصادنیوز،

    تولید خانواده X 200 (کوییک و ساینا) در پایان تیر سال جاری به نسبت مدت مشابه سال گذشته حدود 18 درصد افت کرد؛ موضوعی که نگرانی متقاضیان خودروهای ارزان قیمت را در پی داشته است.

     

    بررسی اطلاعات منتشر شده سایپا در سایت کدال سازمان بورس نشان می‌دهد این خودروساز در پایان اولین ماه از فصل تابستان در مجموع حدود 71 هزار دستگاه انواع ساینا و کوییک را در خطوط تولید خود تکمیل کرده است.

     

    نارنجی‌های جاده مخصوص در پایان تیرماه 1402، تیراژ تولیدی حول و حوش 87 هزار و 300 دستگاهی را برای ساینا و کوییک در کارنامه خود ثبت کرده بودند. به عبارتی دیگر، تولید انواع کوییک و ساینا که عنوان ارزان ترین خودروهای صفر کیلومتر بازار را یدک می‌کشند، به زبان تیراژ، حدود 16 هزار و 300 دستگاه کاهش یافته است. بررسی خبرنگار «اقتصادنیوز» نشان می‌دهد که افت تیراژ تولید دو عضو خانواده X 200 ، پیام خوبی به بازار خودرو مخابره نمی‌کند. 

    افزایش قیمت خودرو در حدود 6 سالی که از بازگشت تحریم های اقتصادی می‌گذرد سبب شده تا بخشی از متقاضیان به ناچار از بازار خودرو خارج شوند. حال به نظر می رسد کاهش تیراژ خودروهایی که به نوعی عنوان خودروهای اقتصادی را در سبد محصولاتی خودروسازان یدک دارند، بار دیگر این پیام را به بازار خودرو مخابره می‌کند که متقاضیانی که به دنبال خرید خودروهای صفر کیلومتر اقتصادی هستند، دو راه بیشتر پیش رو ندارند؛ یا باید به سراغ خرید خودروهای دست دوم بروند یا اینکه از بازار خودرو خارج شوند.

    بررسی ها از سبد محصولاتی که ذیل خانواده X 200 قرار می‌گیرند، نشان می‌دهد که نارنجی‌های جاده مخصوص هنوز نتوانسته‌اند جای خالی خروج خانواده تیبا را آن طور که باید و شاید پُر کنند.

     

    این اتفاقی است که در سال 99 نیز برای خودروساز ساکن کیلومتر 15 جاده مخصوص افتاد. خروج پراید سبب شد تا علاوه بر اینکه این خودروساز با افت تیراژ مواجه شود، بازار خودرو نیز از این کاهش تیراژ ضربه خورده و نمودار قیمت خودروهای ارزان قیمت صعودی شود.

    مدیران سایپا قصد دارند به تدریج با اضافه کردن اطلس و سهند، کوییک و ساینا را نیز به موزه بفرستند بنابراین پیش بینی می شود روند کاهش تیراژ تولید خودروهای ارزان قیمت سایپا ادامه دار باشد.

     

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما